Chromebook: Så kommer du igång med din Chromebook

Så kommer du igång med din Chromebook

Utseendet på en Chromebook påminner en del av Windows och andra Skrivbordsmiljöer, det är enkelt att navigera i den men det finns ändå en del unika funktioner och olikheter som kanske är lite förvirrande till en början.

Login skärmen
När du slår på din Chrommebook, så kommer du till login skärmen, klicka på Lägg till Person och logga in med ditt Google konto.
Du kan använda upp till 18 konton på en Chromebook, när ett konto inte används längre så går det också att ta bort från enheten. Varje konto har sina egna filer och inställningar som skiljs från dom andra kontona precis som i andra operativsystem.

Men du kan också använda din Chromebook som gäst, du kan då besöka hemsidor och ladda ner filer, men dina inställningar och den information du sparar ner kommer inte att sparas när du loggar ut.

Skrivbordet
När du loggar in så är det första du ser ditt skrivbord, på andra datorer så är skrivbordet din arbetsplats, där du kan spara genvägar, dokument och andra filer. I Chrome OS kan du inte spara filer på skrivbordet, men du kan använda appar, inställningar med mera via startmenyn.

Hyllan och apparna
När du klickar på förstoringsglaset eller trycker på sök knappen på ditt tangentbord så kommer listan över installerade appar upp. Det finns även en funktion där man kan söka efter appar men även på internet. Du kan även ange en webbadress för att starta Chrome och komma ut på internet.

Alla appar som startas oavsett om dom kommer från listan över appar eller hyllan så kommer dom öppnas i Chrome, och då Chromebooks är byggd mot molnet så är dom flesta appar enbart länkar som öppnar upp olika webbsidor.